Vilhelm Parfumerie Morning Chess

 

UNISEX

Vilhelm Parfumerie – Morning Chess – Verdant Swedish Summer

Morning Chess är en doft inspirerat av parfymeriets grundare Jan Ahlgrens barndomsminnen från sina somrar som han delade med sin farfar vid kuststaden Falkenberg. Där i frodig gräsbevuxen grönska i en sommarstuga tillbringades timmar med spel och utmaningar vid schackbrädet. Det var som att all sol i Sverige sparades till dessa ljusa oändliga morgnar.

Frodig gräsbevuxen grönska
Frodig gräsbevuxen grönska BILD: Jonas Weckschmied

Vårt betyg: 3.4 p (5.0 p)

Toppnoter: Bergamott
Mellannoter: Toscanskt läder, galbanum
Basnoter: Patchouli, svart bärnsten

Morning Chess är en frisk och grön doft i den torra, träiga doftfamiljen. Doften som skapats av franska parfymören Jerome Epinette är uppbyggd kring bergamott, galbanum och finaste läder. Den är somrig, len och upplevs mer fruktig (med viss sötma) än aromatisk. Doften har lång varaktighet och kraftigt sillage.

Parfymflaskan som designats av Pierre Dinand i nära samarbete med Jan Ahlgren är somrigt gul och beskrivs vara skapad med tanken att utstråla ”vintage liquor attitude”. Den tillhörande förpackningen är guldfärgat gul med en enkel vit etikett. Om man vrider lådan på sidan framträder namnet på doften som skrivits ut i ett grafiskt repeterande mönster av svarta linjer.

Vilhelm Parfumerie Morning Chess EdP lanserades 2015 och finns i förpackningsstorleken 100 ml.

 

Vilhelm Parfumerie är ett nischparfymeri baserat i New York som grundats av svensk-amerikanen Jan Ahlgren. Vilhelm Parfumerie har som mål att framkalla, fånga och förmedla känslor med sina dofter och därför bär varje Vilhelm-doft på sin egna historia som fångats in. ”Our scents always start with a memory, an emotion or a special place in time.” – Vilhelm Parfumerie

Toppbild: Vilhelm Parfumerie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *