Etro Udaipur – NYHET 2018

 

UNISEX

Tidigare i år firade Etro 50-årsjubileum med den nya doften Udaipur, en träig blomdoft som för samman två världar; Medelhavet och Indien. Udaipur är den ”vita staden” i  Rajasthan i nordvästra Indien, med utsikt över sjön Pichola, känd som österns Venedig.

By Jadeja810 [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons
Udaipur by Jadeja810 CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons
Doften Udaipur börjar som en mycket frisk doft med rosépeppar och bergamott. Den kraftfulla doften av indisk jasmin – vars änglalika kronblad används för välsignelser, god välgång och romantik – blandas i doftens mitt med lotusblomma, gardenia och elegant magnolia. I basen avrundar patchouli, ”kashmirträ” och mysk.

Vårt betyg: 2.8 p (5.0 p)

Udaipur är komponerad av fransmannen Mathieu Nardin från Grasse, som även komponerat Etros dofter Shantung, Jacquard och ManRose. Doften börjar som en glad och energisk doft som efterhand får en större tyngd. Vid sidan av jasmin och vita blommor tycker vi att rosépeppar och krämigt ”kashmirträ” framträder tydligt. Vi tror att det är en vardagsdoft som passar både henne och honom.

Toppnoter: Bergamott, rosépeppar, magnolia
Mellannoter: Jasmin Sambac, gardenia, lotusblomma
Basnoter: Patchouli, kashmirträ, mysk

Parfymen som utgavs i början av 2018 utkom som Eau de Parfum i förpackningsstorleken 100 ml.

Via AlfabETRO

 

ETRO Italienskt modemärke. Gerolamo ”Gimmo” Etro, är en världsresenär utbildad inom ekonomi, som etablerat sitt eget prêt-a-porter- och haute couture-företag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *