Miller et Bertaux Eau de Parfum Oh, ooOoh …oh

 

UNISEX

Oh, ooOoh …oh (mist, wood, wind and guitar) är en parfym inspirerad av lägereldssång, dis, trä, vind och gitarrklink. Miller et Bertaux hämtar ofta inspiration till sina dofter från sina resor och Eau de Parfum Oh, ooOoh …oh tar en med på en resa längs Amerikas kust, med prärier, lägereldar, indianskt folklore och cowboys. Det är en parfym som tillhör de varma träiga dofterna.

Sequoia träd i Kalifornien
Jätte-Sequoia-träd i Kalifornien BILD: Oil on canvas by Albert Bierstadt

Den välkomponerade doften lyckas med uppgiften att skapa en föreställning om lägereldsliv med stora grässlätter omgivet av skogar med sequoia- och cederträd. Citrusinslagen ger sommarkaraktären. Känslan förstärks av kraftiga kryddiga noter av malört, enbär och absintessensens kryddor. Röknoterna är milda.

Vårt betyg: 4.0 p (5.0 p)

Toppnoter: Pomerans (zestes de bigarade), pomerans-genever, gin (orange amère)
Mellannoter: Malört (vild),  absint essens (absinthe essences aériennes de bois secs évocation de séquoia et de cèdre US herbes séchées), balsamisk gummi
Basnoter: Labdanum, läder, mousse, mysk (pierre de musc), ”indiansk lägerelds”-rök

Doften har medelgott sillage och god långvarighet, har varat cirka 12 timmar när vi provat den. Definitivt en intressant doft!

Den enkla glasflaskan har dekorerats med en inlagd vit och en färgad sten. Även ytterförpackningen som är försluten med ett satinband har en dekoration i form av en kvist.

Lägereld BILD: Almos Bechtold

Eau de Parfum Oh, ooOoh …oh utgavs 2012 i förpackningsstorleken 100 ml.

Miller et Bertaux är en designerduo i Paris som etablerade sitt egna designmärke 1985. Duon skapar unika kläder, accessoarer, konst och parfymer (som passar både för henne och honom). ”Dofter för kroppen och själen, tillägnade dem som balanserar mellan att vara och hur man framträder”.

TOPPBILD: Miller et Bertaux

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *