Creed Silver Mountain Water

 

UNISEX

Creeds storsäljare Silver Mountain Water fångar renheten i Alperna genom en mjuk och krämig mix av svarta vinbär, grönt te, mysk och sandelträ. Inspirationen kommer från Olivier Creeds intresse för skidåkning och vinterlandskapet i de snötäckta schweiziska Alperna. Flaskan som är vit med skimrande topp följer upp temat med isiga snöbanker och silvriga små forsar av smält snö.

Toppnoter: Bergamott, mandarin, neroli
Mellannoter: Grönt te, svarta vinbär
Basnoter: Mysk, sandelträ

Silver Mountain Water
Silver Mountain Water BILD: Creed Fragrances

Silver Mountain Water är en modern tolkning av snöklädda berg som blivit mångas favoritdoft. Vi tycker att det är en behaglig doft som ger en känsla av relax och avkoppling!

Vårt betyg: 3.5 p (5.0 p)

Det är en mild doft som är grön, akvatisk och upplevs ren med en svagt krämig textur. Inte särskilt ”isig” som den beskrivits, men lätt och frisk. Doften beskrivs av Luca Turin ha mindre trevliga metalliska noter och spår av trälim (?) i Perfumes The A-Z Guide. Eftersom att det är en doft som inte faller alla i smaken rekommenderar vi att beställa ett doftprov först. Varaktigheten är låg till medel.

Creed Silver Mountain Water utkom 1995 och finns i förpackningsstorlekarna 50 ml, 100 ml, 250 ml och 500 ml.

 

Creed grundades 1760 i London av James Henry Creed. Idag bedrivs verksamheten i Paris av den sjunde generationen Creed. Varje doft vägs, tillblandas, urlakas och filtreras för hand enligt parfymhusets tradition.

Toppbild: Kasjanek21, Wikimedia Commons

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *