Histoires de Parfums Prolixe EdP

 

UNISEX

Prolixe kommer från latinska Prolixus: «Det som är mycket diffunderat»

Histoires de Parfums doft Prolixe är en kryddigt träig orientalisk doft i nischparfymeriets nyare ”En Aparté”-kollektion. Histoires de Parfums beskriver doften som att ingefära, kardemumma och kanel omfamnar dig medan ros, patchouli och oud eskalerar till en stor flamma som släpper ut små pustar av tobak och olibanum.

Vårt betyg: 4.0 p (5.0 p)

Saffran
Saffran

Toppnoter: Ingefära, svarta vinbär
Mellannoter: Saffran, kardemumma, kanel, apelsinblommor, olibanum, ros
Basnoter: Sandelträ, patchouli, tobak, oud, läder

Doften är komponerad av den franska parfymören Julien Rasquinet som även komponerat Fidelis och This is not a blue bottle  i samarbete med Histoires de Parfums. Prolixe är fylld med överflöd, lyx och fylliga kryddor. Prolixe öppnar och överraskar med en fantastisk saffrans- och kardemummanot som tillsammans med ros och apelsinblommor höjer aptiten. En kryddig gourmand med en bas som är mild, dämpad och värmande med olibanum, krämig sandelträ och torrare patchouli. Prolixe har en längre varaktighet och ett måttligt sillage.

Histoires de Parfums Prolixe EdP
Prolixe EdP doftprov

Histoires de Parfums Prolixe EdP lanserades 2017 och finns i förpackningsstorlekarna 120 ml och 15 ml, samt som bodylotion och duschgel. Doftprov beställs via Histoires de Parfums.

TOPPBILD: Histoires de Parfums

 

Histoires de Parfums – Det franska nischparfymhuset Histoires de Parfums berättar historier om kända karaktärer, årtal, poem och musikstycken. Grundaren Gérald Ghislain låter sig inte styras av några regler annat än inspiration när han skapar sitt doftbibliotek.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *