Creed Viking EdP

 

FÖR HONOM

Creed Viking är en aromatisk träig/citrus-doft som är tänkt att fånga djärvheten hos den som vill utforska nya världar (tänk: vikingen). Doften är inspirerad av vikingatidens hantverksmässiga långskepp, en symbol för hur vikingarna bemästrade haven och ett av de största designuttrycken på 800-talet.

Doften har friska gröna inslag med en start som levererar vad man kan förvänta sig. Allteftersom doften utvecklas blir den mjukare och varmare vilket känns långt från – FIERY & DARING – som doften gör anspråk på att vara. Så även om doften har många kvalitéer, hade vi önskat en mer vågad Viking-doft.

Frisk citrus från Sicilien blandat med varm sandelträ, kryddig rosépeppar och vetiver ger en varm men ändå spännande doft.

Vårt betyg: 2.8 p (5.0 p)

Toppnoter: Bergamott, siciliansk citron, rosépeppar (La Réunion Baie Rose)
Mellannoter: Pepparkorn, bulgarisk ros, pepparmynta
Basnoter: Indisk sandelträ, haitisk vetiver, indisk patchouli, lavandin absolut

Viking kommer i en genomsiktlig delvis rödfärgad glasflaska med Creeds klassiska sigill infällt överst i den fasade korken.

Viking är Creeds första stora doftlansering för killar sedan storsäljaren Aventus kom ut 2010.

 

Kampanj

Creed Viking Edp som gavs ut 2017 finns i storlekarna 50 ml, 100 ml, samt som 250 ml splash.

TOPPBILD: Vikingaskepp ©Ad Meskens/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

 

Creed grundades 1760 i London av James Henry Creed. Idag bedrivs verksamheten i Paris av den sjunde generationen Creed. Varje doft vägs, tillblandas, urlakas och filtreras för hand enligt parfymhusets tradition.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *