Creed Green Irish Tweed

 

FÖR HONOM

Parfymhuset Creeds storsäljare Green Irish Tweed är en frisk aromatisk klassisk fougère som komponerades av Pierre Bourdon 1985.

I motsats till många av 80-talets dofter – som ofta var kraftfulla med dagens mått – så är Green Irish Tweed förhållandevis lågmäld. Likt övriga dofter i Creeds Millesime-serie har den en högt innehåll av naturliga oljor; vilket ger den en hög kvalitet, men precis som ett exklusivt vin kommer doften att kunna variera något lite beroende på ”årgång”.

Vårt betyg: 4.2 p (5.0 p)

Glengesh Pass
Lummig grönska på Irland BILD: Wikimedia Commons

Toppnoterna som bland annat innehåller citron, verbena och pepparmynta håller sig kvar och ger doften dess friska karaktär som har en viol som är mer grön än blommig. Doften är fräscht maskulin utan att vara påträngande och lever upp till Creeds beskrivning av den. En doft som ”framkallar Irlands lummiga grönska; klippt gräs, försommarängar, vilda sommarblommor och örter värmda av en mild havsbris”. Den smakfullt komponerade doften varar medellångt och har ett medelstarkt sillage.

Toppnoter: Citron, verbena (Indian verbena), pepparmynta
Mellannoter: Violblad
Basnoter: Iris, sandelträ från Sri Lanka, cederträ, ambroxan

Green Irish Tweed kommer i en svartfärgad glasflaska med Creeds klassiska sigill infällt överst i den fasade korken. Flaskan ersätter den tidigare glasklara flaskan med grön etikett.

 

Creed grundades 1760 i London av James Henry Creed. Idag bedrivs verksamheten i Paris av den sjunde generationen Creed. Varje doft vägs, tillblandas, urlakas och filtreras för hand enligt parfymhusets tradition.

TOPPBILD: Creed

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *