Penhaligon’s Lily Of The Valley

 

FÖR HENNE

Penhaligon’s Lily Of The Valley är en elegant dofttolkning av liljekonvalj. Liljekonvalj är en vårblomma som växer i lundar och skogsbackar. Blomman är klocklik med korta flikar och är mycket väldoftande, som torkade är blommornas doft berusande.

Känslan är som att doppa näsan i en bukett nyplockade liljekonvaljer på våren; det är friskt, grönt och fantastiskt blommigt. Citrus och bergamott i toppnoterna förstärker blomdoften medan ekmossa och sandelträ förlänger kompositionen.

w:fr:Utilisateur:FoeNyx [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)]
Liljekonvalj BILD: w:fr:Utilisateur:FoeNyx (CC BY-SA 3.0)
Toppnoter: Bergamott, citron, geranium
Mellannoter: Liljekonvalj, ros, ylang ylang, jasmin
Basnoter: Ekmossa, sandelträ

Vårt betyg: 3.7 p (5.0 p)

Det är en mjuk och vacker doft som är ljus, söt och elegant. Liljekonvalj tillhör de blommor som man inte kan extrahera någon doft ur, trots det upplevs inte doften syntetiskt. Den varar alldeles lagom länge, blir nästan lite påträngande, men känns lika blommigt vårfräsch hela tiden.

Lily Of The Valley skapades 1976 och är enligt Fragrantica komponerad av Michael Pickthall, som även komponerat flera av Penhaligon’s andra dofter.

Penhaligon’s Lily Of The Valley finns som Eau de Toilette i förpackningsstorleken 50 och 100 ml.

 

Penhaligon’s är ett brittiskt lyxparfymvarumärke som etablerades 1872 med sin första doft Hamam Bouquetoch. Varumärket erbjuder parfym, doftljus och groomingprodukter.

TOPPBILD: Penhaligon’s

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *