Byredo Gypsy Water Eau de Parfum

 

UNISEX

Idag vill vi tipsa om en av våra favoriter från Byredo som piggar upp i höstmörkret – Gypsy Water. En riktig mysdoft!

Gypsy Water är en romantisk hyllning till den romska kulturen och bygger på en fascination för dess mytologi och unika berättelser. Doften är skapad för att väcka känslan av en färgstark nomadisk tillvaro; alltid i frihet och nära naturen.

Med torra noter av tallbarr och sandelträ blandat med frisk bergamott och citron är doften tänkt att fånga livet och stämningen runt sprakande lägereldar i djupa skogar.

Vårt betyg: 4.0 p (5.0 p)

Byredo Gypsy Water
BILD: Tallbarr (CC BY-SA 2.5)

Toppnoter: Bergamott, enbär, citron, peppar
Mellannoter: Rökelse, iris, tallbarr
Basnoter: Bärnsten, sandelträ, vanilj

Gypsy Water tycks vara en doft som antingen blir ens favorit eller är en doft som man direkt ogillar. Doften tillhör den träiga, mjukt blommiga familjen med bärnsten och vanilj i basen och är med sina milda noter en mycket ren och frisk doft, enkel och okomplicerad. Varaktigheten är medel.

Byredo Gypsy Water utgavs 2008 och finns som Eau de Parfum i förpackningsstorlekarna 50 ml och 100 ml.

BYREDO är ett svenskt parfymhus som grundades i Stockholm 2006 av Ben Gorham. Byredo karaktäriseras av produkter designade i enkel skandinaviska stil som ofta står i kontrast med olika etniska influenser. Ta klivet in i Byredos universum; en unik kombination av lyx och konst som har gjort Byredo till lyxmärket med ”mest finess”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *